Mensen met dementie helpen ons

Bewust zijn op hartniveau

 

Door bewust te zijn op hartniveau met de mens die dementeert help je dus ook jezelf. Ik ben een ander mens geworden door te oefenen minder in mijn hoofd en meer in mijn hart te zijn, door iedere dag weer opnieuw te mediteren. Ik heb de keuze gemaakt te leven naar mijn innerlijke waarheid en te handelen van daar uit. Ik heb de drang die in mij is, om iedereen te willen helpen losgelaten. Jezelf ontmoeten is een keuze van binnen uit en dient zich vanzelf aan. Hoe graag ik dat ook zou willen, kan ik dat niet bewerkstelligen. Wij kunnen wel het kader scheppen en de ander uitnodigen of een vraag stellen. De opmerking dat mensen dit zweverig vinden begrijp ik steeds beter omdat het hart en de ziel geen logische orde kent, geen regels, geen analyses.  het levende leven is organisch. Je kiest er diep van binnen voor om jezelf te willen ontmoeten, te leven naar innerlijke waarheid, universele orde, orde van de natuur. Dat betekent dat jij je onderscheidt van de ander, eigen keuzes maakt, mensen soms teleurstelt. Jij kiest jouw pad en niet het pad van de ander(en). Daarentegen ben je wel eerlijk, trouw, vitaal, vrij en sta je in je eigen kracht.

Ik leef in verschillende dimensies tegelijk en zoek dagelijks een weg in deze wereld. Ik voel me geborgen in mijn hart en word geholpen door mijn intuïtie in het moment. Ik voel mij vitaler dan 35 jaar geleden, ben zachter geworden. Ik bewandel mijn pad. Ik heb geen adrenaline kick’s nodig om te laten zien wie ik ben, om later totaal uitgeput te zijn. De voortdurende liefdevolle aanwezigheid van mijn levensenergie krijgt van mij alle ruimte, stroomt eindeloos in mij. Mensen met dementie hebben mij enorm geholpen op mijn pad: zij nodigen mij uit in mijn hart te zijn, zij nodigen mij uit in andere dimensies. Familie en de reguliere gezondheidszorg heeft vaak geen weet van beelden en verschijningen, geluiden en gezang. Het kan mooie dingen oprapen maar ook angstig maken. Vaak wordt dit afgedaan met onzin en wordt hen medicijnen gegeven. De mens die dementeert voelt zich hierdoor alleen en onbegrepen. Wij gaan hier juist mee in relatie, in gesprek. Het serieus nemen van de innerlijke wereld  van de mens is vaak al een enorme opluchting. Het begin van een nieuw leven voor iedereen: de mens die dementeert en alle mensen die de keuze maken bewust in relatie te gaan.

  • Contact

    Heb je een vraag?

    Ik beantwoord je vragen graag! Je kunt contact met mij opnemen via het contactformulier of info@gezondheidsontwikkeling.nl.

    Stel je vraag