Ontdek je eigen stilte

Thuiskomen bij jezelf

Het antwoord is bewust thuiskomen bij jezelf, je eigen stilte ingaan. Eerst de leegte durven ervaren, het ongemak, het onbekende. Loskomen van alle bezigheden, afleidingen, vluchten. Diep in onszelf weten we dit allang als we eerlijk durven zijn tegen onszelf. Deze eerste stap is de moeilijkste, het innerlijk weten heeft zich al zo vaak aangediend en we schenken er liever of onbewust geen aandacht aan. Wanneer deze fase van ‘jezelf ontkennen’ te lang duurt drijven we steeds verder weg van onze eigen kern, het wezen wie we werkelijk zijn. Een enkeling zet de stap om naar binnen te gaan op eigen kracht, een moedige keuze. Bij veel anderen gebeurt het op het moment dat er iets schokkends gebeurt in hun leven, wanneer zij in één klap teruggeworpen worden op ‘zichzelf’ en even niet weten waar ze het zoeken moeten. Velen zijn niet bekend met zichzelf en ervaren het als ongewoon en onprettig in eerste instantie. Welkom thuis! Het is van levensbelang deze mens met liefde en aandacht te omringen. Alle ruimte en stilte te bieden om het thuiskomen bij zichzelf te gaan ervaren. Binnen in ieder mens is liefde, is kracht, is vrede, is rust altijd aanwezig en van daaruit kun je helen. Daar liggen alle antwoorden die je nodig hebt. Hoe eenvoudig eigenlijk en hoe moeilijk voor de moderne mens van deze tijd.

Geen tijd, geen rust, denken controle nodig te hebben over alles en diep van binnen eenzaam en onzeker. VERANDEREN IS MOGELIJK WANNEER JE DAT ECHT WILT VANUIT JE HART! Overbezorgde familie, ‘doenerige’ omgeving, reguliere gezondheidszorg die hier geen kennis van heeft zijn de grootste obstakels voor de mens die ziek is, de mens die dementeert en de weg naar zichzelf  terug wil vinden en heling zoekt.Te vaak en te snel worden sederende medicijnen gegeven om het leven zogenaamd gemakkelijker te maken. Het gevolg is vaak dat ze suffer worden, eerder vallen en geestelijk achteruit hollen. Er wordt teveel gepraat over en teveel geregeld voor de mens die dementeert en de MENS zelf wordt VERGETEN. Het gaat meestal over hoe lastig het allemaal is…….het samen genieten, aanraken, strelen en lachen wordt steeds minder. De mens die dementeert heeft juist de omgeving nodig als liefdevolle steun met twee benen op de grond om zichzelf weer te vinden. Een 100% gezonde mantelzorger dus! Een mantelzorger die zichzelf is en kan blijven in moeilijke situaties. In de praktijk is dat lang niet altijd zo en blijkt dat teveel gevraagd. Heel begrijpelijk. Mantelzorgers hebben dan al jaren dag en nacht voor de ander gezorgd of zorgen gehad. Ook uit liefde natuurlijk.

 

 

  • Contact

    Heb je een vraag?

    Ik beantwoord je vragen graag! Je kunt contact met mij opnemen via het contactformulier of info@gezondheidsontwikkeling.nl.

    Stel je vraag